Social

BERD numește un nou director pentru oficiul din R. Moldova. Cine este Catarina Bjorlin Hansen

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a numit-o pe Catarina Bjorlin Hansen în calitate de director pentru oficiul din Republica Moldova al instituției. Noul director își va începe activitatea la începutul lunii septembrie, relatează Realitatea.md.

„Sunt încântată să conduc operațiunile Băncii în Moldova, țară care joacă un rol geostrategic important în portofoliul BERD. În timpul mandatului meu, mă voi axa pe impulsionarea investițiilor care să ajute Moldova să depășească provocările economice și să promoveze legături mai strânse cu Uniunea Europeană”, a declarat Catarina Bjorlin Hansen.

De origine suedeză, Bjorlin Hansen este în prezent directorul regional al oficiului BERD pentru Caucaz, cu sediul la Tbilisi. Ea are în spate o experiență de peste 20 de ani în domeniul bancar și a ocupat diverse funcții de conducere în cadrul BERD.

Catarina Bjorlin Hansen o succede pe Angela Sax, care a condus afacerile BERD în Moldova din 2018. În timpul mandatului Angelei Sax, BERD și-a mărit în mod considerabil creditele în Moldova, înregistrând un record istoric de 525 de milioane de euro în 2022.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare rămâne un investitor important pentru Republica Moldova. Până în prezent, Banca a investit peste 2 miliarde de euro în țara noastră, prin inermediul a 166 de proiecte.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *