Economie

BERD oferă R. Moldova un grant în sumă de 5,6 milioane de euro pentru gestionarea deșeurilor

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va oferi Republicii Moldova un grant în sumă de 5,6 milioane de euro pentru prelucrarea deșeurilor solide conform practicilor moderne.

Guvernul a aprobat miercuri, 10 mai, Acordul de Grant dintre R. Moldova și BERD pentru realizarea proiectului „Deșeurile solide în Republica Moldova în raioanele Ungheni, Nisporeni și Călărași.

Grantul va fi folosit pentru a asigura dezvoltarea infrastructurii necesare gestionării deșeurilor municipale și pentru procurarea echipamentelor și utilajului indispensabil. Beneficiari ai grantului vor fi autoritățile publice locale și populația, instituțiile publice și sectorul privat”, a menționat Grigore Stratulat, secretarul de stat al Ministerului Mediului, în cadrul ședinței de Guvern, scrie Nordnews.

Proiectul urmează a fi implementat până în anul 2027, iar termenul de valabilitate a Acordului este de până la 15 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani.

Acordul de Grant dintre Republica Moldova și BERD privind finanțarea proiectelor investiționale orientate spre dezvoltarea infrastructurii în domeniul managementul deșeurilor solide a fost semnat la Chișinău pe 30 martie 2023.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *