Actualitate

Bețișor insistă pe 19 ani de detenție pentru Filat. Sentința, contestată la Curtea de Apel

Filat, dacă sen­tința de con­dam­nare va fi men­ți­nută și de Cur­tea de Apel, va rămâne fără imo­bi­lul de lux în care a locuit, la Tele­cen­tru, dar și fără impu­nă­toa­rea clă­dire din cen­trul Chi­și­nă­u­lui, ges­tio­nată de „Ipteh” SA.

51 de ședințe de jude­cată orga­ni­zate timp de șapte luni de un com­plet din trei jude­că­tori ai Jude­că­to­riei Buiu­cani din Chi­și­nău au fost sufi­ciente pen­tru con­dam­na­rea depu­ta­tu­lui Vla­di­mir Filat la 9 ani de închi­soare cu exe­cu­tare în peni­ten­ciar de tip închis, acesta fiind găsit vino­vat de coru­pere pasivă și tra­fic de influ­ență.

„Pro­cu­ro­rii, care au soli­ci­tat con­dam­na­rea fos­tu­lui pre­mier la 19 ani de detenţie, con­si­deră sen­tinţa instanţei de fond ca fiind prea blândă în raport cu acţiu­nile ili­cite ale incul­pa­tu­lui care a pre­ju­di­ciat inte­re­sele cetă­ţe­ni­lor şi ale sta­tu­lui în pro­porţii deo­si­bit de mari şi insistă pe apli­ca­rea în pri­vinţa aces­tuia a unei pedepse mai aspre.”, se arată într-un comu­ni­cat al Pro­cu­ra­tu­rii Gene­rale.

Până la exa­mi­na­rea dosa­ru­lui în Apel, Filat va fi deți­nut în Peni­ten­ci­a­rul nr. 13. Dacă sen­tința va fi men­ți­nută la Apel, atunci, fos­tul pre­mier va fi trans­fe­rat la Peni­ten­ci­a­rul nr. 2, Lip­cani, ampla­sat în raio­nul Bri­ceni, oră­șe­lul Lip­cani. Acesta este un peni­ten­ciar în care func­țio­nează un sec­tor de tip închis şi unul de tip semiîn­chis, pen­tru deți­ne­rea con­dam­na­ți­lor de gen mas­culin care, în vir­tu­tea func­ți­i­lor ocu­pate ante­rior, pot fi ame­nin­țați cu răz­bu­na­rea.

ZDG.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *