Carte

Biblioteca „B.P. Hasdeu” și-a menționat partenerii

În cadrul lor au avut loc mai multe manifestări culturale: colocvii, conferințe, expoziții de carte și fotografii, lansări de carte și reviste etc. Majoritatea acestora au fost găzduite de către Filiala „O. Ghibu” (director – scriitorul, dr. Vitalie Răileanu). Pe parcursul întregii săptămâni, biblioteca a avut câte un invitat special al zilei. Aceștia au fost scriitorul Mihai Vakulovski, jurnalistul și teologul Cristian Tabără, acad. Mihai Cimpoi, directorul Editurii „Cartier” Gheorghe Erizanu, dr. Teodora Fântânaru și bibliograful Ion Șpac. 

Cu prilejul acestui eveniment, directoarea bibliotecii, dr. Lidia Kulikovski, i-a menționat pe cei mai buni donatori și parteneri ai instituției: Fundația Cărții, condusă de Claudia Balaban, editurile „Gunivas” (director – Nicolae Guțanu) și „Princeps Magna” (director – Ioan Mânăscurtă), Alexandra Tănase, șefa Catedrei limba și literatura română de la Liceul Teoretic „Gaudeamus”, moderatoarea Salonului de lectură „Ceaiul de la ora 4” de la Biblioteca „Transilvania” (directoare – Parascovia Onciu). Viorel Cojocaru, preot la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, a fost menționat pentru promovarea culturii cărții și a lecturii în rândul copiilor.

Duminică, manifestările s-au desfășurat în toate filialele bibliotecii. În cadrul lor au fost lansate revistele bibliografice „Autografe de la scriitori”, „Cronica bibliotecii. Biblioteca Municipală în oglinda presei: 1877-2012” și „Publicațiile filialelor – contribuție la imaginea de ansamblu a Bibliotecii Municipale”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *