Cultură

Biblioteca Naţională din București se deschide după investiţii de 70 milioane €

Noul sediu va fi inaugurat în contextul finalizării lucrărilor de construcţie la clădirea de pe bulevardul Unirii din Bucureşti. Evenimentul va fi rezervat presei şi va constitui o avanpremieră, înaintea deschiderii propriu-zise a clădirii pentru public, au precizat reprezentanţii Ministerului Culturii.

Din ianuarie 2012, în noua clădire a Bibliotecii Naţionale a României, se va muta şi Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN.

"După 22 de ani, eu spun că este un pas important, vom avea o clădire pentru Biblioteca Naţională şi, încet-încet, vom aduna toate colecţiile din depozite", a spus ministrul Culturii.

În prezent, Ministerul Culturii are sediul pe Şoseaua Kiseleff, lângă Muzeul Satului. Clădirea de pe Kiseleff aparţine Muzeului Satului şi a fost dată în folosinţă Ministerului Culturii în noiembrie 2003.

În prezent, sunt puse la punct ultimele detalii pentru finalizarea lucrărilor la noul sediu al Bibliotecii Naţionale a României, din bulevardul Unirii. Sediul Bibliotecii Naţionale va fi finalizat de Aedificia Carpaţi S.A., contractul dintre firmă şi Ministerul Culturii fiind semnat în martie 2009. Oferta depusă de Aedificia Carpaţi la licitaţia organizată de Ministerul Culturii pentru finalizarea noului sediu al Bibliotecii Naţionale a fost de 69.963.068 euro fără TVA, perioada de execuţie fiind de 30 de luni.

Via Ziarul Financiar

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *