IT&C

Bicicleta care te ajută să pedalezi

Organizaţai non-guvernamentală Oregon Manifest din Portland, SUA, organizează o dată la doi ani competiţia proiectanţilor celui mai popular mijloc de transport ecologic  – bicicleta. Anul acesta, concursul a fost câştigat de creaţia companiei Rock Lobster Cycles care a propus o bicicletă electrică ce arată destul de retro.

Accentul s-a pus pe tehnologiile avansate incorporate într-o ramă clasică, care pentru unii ar părea demodată. Toate elementele futuristice se ascund în carcasa metalică cum ar fi bateriliile de LI-Ion din cele două bare paralele care alimentează motoraşul ascuns în roata din faţă sau procesorul camuflat sub şa ce poate asista pedalarea în caz de nevoie.

Partea anterioră a bicicletei este prelungită de două extensii aparent inutile, dar care sunt de fapt nişte faruri, ce pot sluji drept suport pentru un coş sau scaun pentru copil. Bicicleta a fost botezată Faraday, în cinstea omului de ştiinţă din sec. al XIX-lea, Michael Faraday, ale cărui cercetări în domeniul electormagnetismului au grăbit consturcţia motoarelor electrice.

Timpul.md (I.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *