Externe

Biden a discutat cu premierul israelian și cu șeful Autorității Palestiniene

Președintele american Joe Biden a avut convorbiri telefonice cu premierul israelian Benjamin Netanyahu și cu șeful Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, în contextul pregătirilor Israelului pentru o operațiune în Fâșia Gaza.

În timpul convorbirilor telefonice, liderul american a remarcat sprijinul continuu al SUA pentru Israel, precum și necesitatea de a oferi asistență umanitară populației civile palestiniene.

De asemenea, Biden l-a informat pe liderul israelian cu privire la sprijinul militar american pentru Israel și a reiterat avertismentul său împotriva oricăror încercări de extindere a conflictului, se arată în raport.

În conversația cu Abbas, președintele a detaliat eforturile SUA de coordonare cu partenerii pentru a împiedica extinderea conflictului, iar cei doi lideri au discutat despre necesitatea de a menține stabilitatea în Cisiordania și în regiune, a precizat Casa Albă într-un comunicat.

Cu o zi înainte, Forțele de Apărare ale Israelului au anunțat că finalizează pregătirile pentru o operațiune în Fâșia Gaza, implicând diferite ramuri ale armatei.

Se așteaptă ca Israelul să lanseze în curând o operațiune terestră în Fâșia Gaza, dar nu se cunoaște cu exactitate amploarea acesteia și nici momentul aproximativ al începerii ei.

Înainte de aceasta, Israelul i-a sfătuit pe palestinienii civili să părăsească nordul Fâșiei Gaza într-un anumit interval de timp.

Neoficial, s-a raportat că SUA, Israelul și Egiptul au ajuns la un acord privind plecarea cetățenilor străini din Gaza către teritoriul egiptean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *