Ultima oră

Biden: Nu-mi pot imagina o Europă completă, liberă și sigură fără o Românie puternică

Biden a ținut un discurs la Palatul Cotroceni în prezența a aproximativ 200 de persoane, principali actori ai vieții politice românești, dar și personalități din zona justiției, cea economico-financiară și a societății civile.

El a arătat că nu este numai în interesul României, ci și al partenerilor săi ca România să fie un stat puternic.

"Guvernul dumneavoastră face un progres deosebit, poporul român face în progres. Am spus atât președintelui, cât și prim-ministrului: nu pot să-mi imaginez o Europă completă, liberă și sigură fără o Românie puternică, unită și independentă și nu este numai în interesul dumneavoastră și în interesul țării dumneavoastră să vă ocupați de aceste probleme și să obțineți rezultate pentru națiunea dumneavoastră. Cu cât sunteți mai puternici, mai independenți, mai capabili, cu atât suntem cu toții. Nu e vorba de ceea ce poate America pentru România, ci de ceea ce putem face împreună, unii pentru alții", a afirmat Biden.

Vicepreședintele american a precizat că România a făcut progrese și că, atâta vreme cât merge pe drumul democrației, va avea în SUA un partener.

"Democrația nu e o destinație, este un drum de parcurs și, atâta vreme cât parcurgeți acest drum, nu veți fi niciodată singuri. Veți avea Statele Unite și multe alte state ca aliați, prieteni care vă stau alături, pentru că ne confruntăm cu un alt tip de amenințare astăzi decât ne confruntam chiar și acum un an", a spus Joe Biden.

Sursa: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *