ActualitateEconomie

Bijuteriile vor conține pe etichetă greutatea metalelor folosite

Pietrele vândute ”la preț de aur” vor putea fi evitate mai ușor. Vânzătorii de obiecte din metale și pietre prețioase trebuie să precizeze pe etichetă greutatea greutatea metalului prețios și greutatea pietrei/pietrelor montate, potrivit unui proiect ANPC, relatează Mediafax. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a inițiat și pus în transparență decizională un proiect de ordin cu caracter normativ menit să stabilească un mod mai strict de informare a consumatorilor care doresc să achiziționeze obiecte din metale și pietre prețioase.

Astfel, pe etichetă, la momentul achiziției, se va regăsi „greutatea metalului prețios și greutatea pietrei sau a pietrelor montate, pentru fiecare obiect aflat la comercializare pe piața națională”. „Aceste informaţii au rolul de a ajuta consumatorii să facă alegeri în cunoștință de cauză”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit ANPC, în momentul de față, modalitatea de informare a consumatorilor care cumpără astfel de obiecte este realizată incomplet și s-a constatat faptul că, în cazul vânzării ”la gram”, prețul final rezultat include greutatea pietrei/pietrelor montate, care astfel sunt vândute ”la preț de aur”, iar costul final al obiectului nu reflectă costul cantității de metal prețios achiziționată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *