Actualitate

Bila albă și bila neagră

Bila albă

Procurorul General Eduard Harunjen s-a autosesizat în urma articolului „Protejat de poliție, un chișinăuian își maltratează soția și copilul”, publicat în ziarul TIMPUL, pe 9 decembrie 2016. În acest material se descrie situația ieșită din comun a unei profesoare din capitală și a fiului său minor, care sunt agresați de către tatăl copilului, un om de afaceri.

Harunjen a spus că a dat indicații Procuraturii mun. Chișinău pentru a verifica informațiile din acest articol și, în caz de necesitate, pentru a-l trage la răspundere penală pe agresor și, eventual, pe polițiștii implicați.

Bila neagră

Parlamentul a votat în prima lectură proiectul de legi privind „liberalizarea capitalului și stimularea fiscală” fără a fi avizate o serie de instituții. Experții și societatea civilă sunt împotriva legii respective și cer ca ea să fie retrasă întrucât ar legaliza corupția, ar spori evaziunea fiscală și a spălării de bani. Mai mult, potrivit oficiului FMI în R. Moldova, principiile care stau la baza proiectului de lege privind liberalizarea capitalului și stimularea fiscală vin, aparent, în contradicție cu obiectivele trasate în programul de reforme economice al autorităților susținut de FMI.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *