Actualitate

Bila albă și bila neagră

Bila albă

La cererea asociaţiei Promo-LEX a fost realizat un studiu juridic pe marginea proiectului care aduce modificări legislației R. Moldova și care extinde și înăsprește controlul organelor de drept asupra spațiului informațional.

Asociația Promo-LEX a comentat referitor la Adoptarea Legii „Big Brother”, că în actuala variantă va afecta grav dreptul la viața privată și libertatea de exprimare. Reprezentanţii Promo-LEX au menţionat că, la această etapă, documentul trebuie transmis Guvernului, în special Ministerului de Interne, în calitate de autor, pentru a fi îmbunătățit în cadrul unui proces consultativ, cu implicarea companiilor din domeniul TIC, mass-media și ONG-uri.

Proiectul presupune dreptul autorităților de a controla mijloacele de comunicare electronice, inclusiv internetul și telefonia mobilă, în scopul combaterii unor fenomene nocive sau acțiuni periculoase. 

Bila neagră

Ambasadorul Rusiei la Chișinău, Farit Muhametșin, promite că Moscova va intensifica suportul acordat regiunii autonome Găgăuzia dacă legislativul regional va colabora cu executivul de la Comrat. Ambasadorul rus a declarat că Rusia va continua să ofere Găgăuziei „suport tehnic”, însă, pentru a oferi acesteia posibilitatea de a se dezvolta economic, Moscova e dispusă să ofere producătorilor din regiune posibilitatea să-și exporte mărfurile în Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *