Timpul Liber

Bilă albă și bila neagră

Bila albă
Curtea Constituțională a Republicii Moldova a declarat, pe 4 martie, neconstituționale mai multe modificări la Legea supremă, efectuate în anul 2000, inclusiv cea care prevede că președintele țării este ales de către Parlament. Curtea Constituțională a stabilit că după expirarea mandatului actualului președinte, șeful statului urmează să fie ales prin vot direct. Mandatul lui Nicolae Timofti expiră chiar luna aceasta.
Decizia Curții are implicații uriașe asupra vieții politice din Moldova. Principalii favoriți sunt, potrivit sondajelor, Igor Dodon, Maia Sandu și Andrei Nastase. De altfel, sunt evitate de facto alegerile anticipate.

Bila neagră
Un grup de veterani ai Armatei Naționale, condus de generalul Nicolae Petrică, l-au acuzat pe ministrul Apărări Anatol Șalaru că are drept scop să distrugă Moldova ca stat şi să aducă aici NATO. „Adică noi ne ducem în România, dispărem ca stat şi NATO vine şi face regulă în Transnistria”, spun ei. Noi ne întrebăm altceva: cum poate avea R. Moldova o armată modernă cu niște generali rămași cu mintea în Uniunea Sovietică? Ca să nu mai continuăm cu întrebarea, cine de fapt a făcut regulă în Transnistria…?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *