Internațional

Bilanț OFICIAL al cutremurelor din Turcia și Siria: Aproximativ 10.000 de oameni și-au pierdut viața: Se pierde speranța de a mai găsi persoane vii sub dărâmături

Numărul oamenilor uciși în cutremurul, produs luni, 6 februarie, în Turcia și Siria, este în continuă creștere. Echipe de salvatori din 30 de țări au venit în regiune afectată de seism pentru a ajuta la căutarea supraviețuitorilor. De asemenea, în același timp, se pierde speranța de a mai găsi oameni vii sub dărâmături, în special în Siria, unde mai multe localități sunt izolate din cauza războiului.

Menționăm că președintele Turciei, Recep Erdogan a decretat stare de urgență în 10 provincii din țară.

UPDATE: 10:32 Aproximativ 10.000 de oameni au murit în cutremurele produse acum două zile în Turcia și Siria. Autoritățile se așteaptă că numărul morților va continua să crească în zilele următoare, transmite TRTWORLD.

6.934 de oameni au fost uciși de cutremur în Turcia și alții 2.500 în Siria. Aproximativ 35 de mii de oameni sunt răniți, anunță autoritățile din Turcia.

UPDATE: 09:04 Potrivit datelor oficiale, până la această oră, peste 8.700 de oameni au murit în urma cutremurului devastator. Potrivit televiziunii publice din Turcia TRTWORLD, 6.234 de oameni au murit în Turcia, alți 34. 810 sunt răniți. În Siria, au murit peste 2.500 de oameni.

UPDATE: 07:41 Peste noapte, autoritățile turce anunță că numărul morților depășește 8.100 de oameni și peste 34.000 sunt răniți, transmite DPA.

Vicepreședintele Fuat Otkay a anunțat că numărul morților din cauza seismelor din Turcia a urcat la 5.894, iar cel al răniților a depășit 34.000.

În Siria, 2.270 de persoane și-au pierdut viața, potrivit datelor furnizate de Ministerului Sănătății și de organizația de salvare White Helmets.

În urma cutremurilor de luni, aproximativ 5775 de clădiri s-au prăbușit.

Salvatorii au muncit contra cronometru, în condiții de vreme rece. Autoritățile se așteaptă la o creștere a numărului deceselor în urma cutremurului devastator de luni dimineața, relatează sursa citată.

Menționăm că România și Republica Moldova au trimis salvatori în Turcia pentru a ajuta la lichidarea consecințelor cutremurului devastator, produs luni dimineața și însoțit de peste 300 de replici.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *