CSI / RusiaRăzboiUcraina

Bilanț: Peste 8 000 de civili în Ucraina, inclusiv 480 de copii, au fost uciși de bombardamentele ocupanților ruși într-un an de război

Peste 8 000 de civili, inclusiv 480 de copii, au fost uciși într-un an de război în Ucraina și peste 13 000 au fost răniți, a anunțat marți, 22 februarie, Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Volker Türk, care deplânge teribilul tribut plătit de populație.

Peste 60% dintre victime sunt femei.

„Peste 90% dintre decesele civililor au fost cauzate explozii provocate de artileria grea, sisteme de lansare multiplă de rachete, rachete și lovituri aeriene”, precizează Înaltul Comisar ONU, subliniind că majoritatea au avut loc în zonele locuite.

Minele antipersonal sau rămășițele explozive au provocat peste 630 de victime.

În Mariupol, principalul port al țării la Marea Neagră, aproape 2 000 de civili au fost uciși, a declarat presei șefa Misiunii ONU pentru Drepturile Omului în Ucraina, Matilda Bogner. „Estimăm că există mii de oameni mai mulți decât ceea ce am documentat deja”, a adăugat ea, citată de Ukrinform.

De asemenea, Volker Türk a subliniat că aceste date reprezintă „doar vârful aisbergului”, fiind probabil mai mici decât cifra reală.

„Cifrele pe care le publicăm astăzi scot la iveală pierderea și suferința suferite de populație de când atacul armat al Rusiei a început la 24 februarie anul trecut, suferință pe care am putut să o văd în timpul vizitei mele în Ucraina în decembrie”, a declarat Türk, deplângând faptul că au fost afectați cetățeni de toate vârstele.

În prezent, aproape 18 milioane de cetățeni ai Ucrainei au nevoie de asistență umanitară și aproximativ 15 milioane sunt strămutate intern sau au fost nevoite să se refugieze în alte state.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *