Externe

Bilanțul accidentului feroviar din Grecia a ajuns la 46 de morți: Multe persoane sunt date dispărute

Bilanțul victimelor accidentului feroviar petrecut miercuri noaptea în Grecia a crescut la 46 de morți, scrie publicația Kathimerini, care citează un purtător de cuvânt al pompierilor.

Circa 500 de persoane participă la operațiunile de salvare, a menționat purtătorul de cuvânt al guvernului grec.

Trenurile s-au lovit frontal

Şeful de gară acuzat că ar fi la originea catastrofei feroviare depune mărturie joi în faţa justiţiei la Larissa. Bărbatul în vârstă de 59 de ani a fost arestat miercuri şi acuzat de ”omucideri din neglijenţă” şi că a provocat ”răni corporale”, scrie Agerpres.

El trebuie să explice cum un tren care transporta 342 de pasageri şi zece angajaţi ai căilor ferate, care efectua o cursă între Atena şi Salonic, a fost autorizat să circule pe acelaşi tronson de cale ferată cu un convoi de mărfuri.

Cele două trenuri s-au lovit frontal după ce au circulat pe acelaşi tronson de cale ferată mai mulţi kilometri. Din cauza violenţei impactului produs cu puţin înainte de miezul nopţii, în valea Tempe, locomotivele şi vagoanele din faţă au fost distruse şi mecanicii celor două trenuri au murit pe loc.

Proteste în Grecia după accident

La Atena și Salonic au fost proteste. Protestatarii s-au bătut cu forțele de ordine la Atena, la un protest organizat în fața birourilor companiei de transport feroviar Hellenic Train.

Oamenii au aruncat cu pietre și au aprins focuri în stradă, polițiștii au răspuns cu gaze lacrimogene.

Sindicaliștii feroviari și cei de la metrou au anunțat pentru joi o grevă de 24 de ore.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *