Actualitate

Bilanţul incendiilor de vegetaţie din zona Atenei a ajuns la 91 de morţi și peste 20 de persoane dispărute

Bilanţul anunţat anterior de autorităţile din Grecia era de 85 de morţi.

Marea majoritate a victimelor au decedat în mod direct din cauza incendiilor de vegetaţie, însă câteva persoane s-au înecat încercând să scape de flăcări.

Autorităţile din Grecia au anunţat sâmbătă că principala cauză a încendiilor de vegetaţie este neglijenţa, însă oficiali greci au afirmat că există indicii şi semne că unele incendii au fost declanşate intenţionat.

Potrivit unei surse citate de presa din Grecia, vina pentru aceste incendii îi aparţine, cel mai probabil, unui localnic, care ar fi pornit un foc pentru a arde lemn şi crengi. Aceeaşi sursă susţine că suspectul ar fi încercat să acopere focul cu pietre şi să îl stingă cu apă.

Toate incendiile care reprezentau o ameninţare pentru comunităţi au fost stinse până joi după-amiază, au informat autorităţile din Grecia.

Presa şi opoziţia din Grecia a criticat dur modul în care autorităţile au reacţionat la această calamitate, mai ales că incendiile de vegetaţie sunt relativ frecvente în această ţară.

Cotidianul Te Nea a criticat autorităţile pentru "inabilitatea de a proteja cetăţenii la doar câţiva kilometri de Atena".

Publicaţia Ethnos titra "Armaghedon" pe prima pagina, cu steagul Greciei parţial carbonizat în fundal.

Sursa: mediafax.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *