Externe

Bilanțul migranților morți în Canada a ajuns la 8, după ce au fost găsite încă 2 cadavre. Victimile sunt de origine română

Poliția canadiană a identificat sâmbătă două victime printre cele opt cadavre recuperate de la două familii care au murit în această săptămână încercând să intre în Statele Unite din Canada cu o ambarcațiune pe râul St. Lawrence.

Serviciul de poliție Akwesasne Mohawk a declarat că Florin Iordache, în vârstă de 28 de ani, a murit și că avea în posesie două pașapoarte canadiene pentru un copil de doi ani și unul de un an, ale căror cadavre au fost de asemenea recuperate. De asemenea, poliția a identificat victima Cristina (Monalisa) Zenaida Iordache, în vârstă de 28 de ani.

Poliția crede că tragedia s-ar fi produs miercuri seară, pe vreme rea, și căuta o persoană dispărută care prezintă interes în acest caz. Barca acestuia a fost găsită în apropierea zonei în care au fost recuperate victimele.

Adjunctul șefului Lee-Ann O’Brien a declarat vineri că victimele păreau a fi din două familii, una indiană și una română, care încercau să ajungă ilegal în Statele Unite.

Președintele Joe Biden și premierul canadian Justin Trudeau au convenit săptămâna trecută să oprească solicitanții de azil care ajung în Canada prin punctele de trecere neoficiale a frontierei, o măsură despre care criticii au spus că i-ar putea determina pe refugiați și migranți să își asume mai multe riscuri la traversare.

Sursa Reuters

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *