Externe

Bilanțul victimelor inundațiilor din Grecia a crescut la 11 morți

În Grecia, bilanțul confirmat al victimelor inundațiilor catastrofale din câmpia Thessaly a crescut la 11 morți.

Începând de duminică se știe despre unsprezece morți în urma inundațiilor grave, care au afectat mai multe așezări din câmpia Thessaliei, în centrul Greciei. Nu se cunoaște soarta altor șase persoane.

Pe rețelele de socializare se răspândesc manipulări potrivit cărora autoritățile ar ascunde numărul real al celor dispăruți. Premierul Kyriakos Mitsotakis, care se deplasează din nou în orașul Larissa din regiunea afectată și va vorbi despre planul de ajutor, se pregătește să menționeze separat în discursul său aceste “teorii ale conspirației” și să respingă dezinformările.

Salvatorii greci din Tesalia au numărat peste 2.400 de deplasări pentru evacuarea persoanelor blocate de inundații. Alimente, apă și materiale medicale sunt transportate în zonele afectate.

Multe drumuri din regiune rămân parțial sau complet blocate. Printre acestea se numără și autostrada de importanță națională de la Atena la Salonic.

Inundațiile din centrul Greciei au început după ploile abundente de miercuri. În unele zone, în 12 ore a căzut de două ori mai mult decât media anuală de precipitații, în special în Atena.

Locuitorii unor sate au fost nevoiți să se salveze pe acoperișuri, deoarece casele au intrat aproape în totalitate sub apă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *