CSI / RusiaRăzboiUcraina

Bilanţurile Rusiei în Ucraina sunt nişte ”elucubraţii”, declară Progojin. „Dacă adunăm toate cifrele” prezentate de Ministerul rus al Apărării ”cred că am distrus deja toată planeta Terra de cinci ori!”, ironizează liderul Wagner

Şeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin cataloghează marţi, 6 iunie, drept ”elucubraţii” bilanţurile pierderilor ucrainene revendicate de către Moscova, care afirmă că a respins două ofensive majore în două zile în sudul regiunii ucrainene Donbas, relatează News.ro.

”Astea sunt numai elucubraţii”, declară, într-un mesaj postat pe canalul de Telegram, Evgheni Prigojin.

Menționăm că ministerul rus al Apăerării a anunţat că a respins două ofensive de mare anvergură ucrainene duminică şi luni, în sudul Donbasului, şi că a ucis ”peste 1.500 de militari ucraineni” şi a distrus ”28 de tancuri”.

Guvernul ucrainean revendică, la rândul său, recuceriri teritoriale în apropiere de orăşelul devastat Bahmut.

Uciderea a 1.500 de militari într-o singură este ”un al naibii de masacru”, ironizează şeful Wagner şi îl ia peste picior pe purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konaşenkov.

”De fapt, de ce să nu adunăm toate cifrele date de Konaşenkov? Cred că am distrus deja toată planeta Terra de cinci ori!”, îl ironizează el.

Evgheni Prigojin este un obişnuit al unor declaraţii zgomotoase împotriva Statului Major rus, pe care-l acuză de faptul că nu furnizează suficientă muniţie mercenarilor Wagner, care s-au aflat în prima linie a Bătăliei de la Bahmut.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *