CSI / Rusia

Bild: Maduro vrea să-i dea lui Putin premiul păcii. Ce poate fi mai absurd?

„Am decis să instituim un premiu Hugo Chavez pentru pace şi independenţa, – a spus Maduro. – Cred că Putin merită premiul Hugo Chavez”. Preşedintele rus este „luptător pentru pace”, şi-a justificat alegerea liderul venezuelean.

De asemenea, Maduro a prezentat noul monument pentru Chavez – opera unui artist rus. Câştigătorilor premiului li se va înmâna o replică în miniatură a sculpturii respective.

Premiul a fost numit după preşedintele socialist Hugo Chavez, care a îndreptat ţară pe cursul anti-occidental şi a stabilit cu Rusia şi Iran relaţii mai strânse, scrie Bild. Cu toate acestea, „socialismul secolului XXI”, a adus ţară la sapă de lemn, Venezuela confrunandu-se cu o criză economică şi alimentară gravă.

„Premiu pentru Pace acordat unui om ale cărui trupe lupta în războiul din Ucraina şi fac una cu pământul Siria! Poate fi ceva mai absurd!? <…> De peste un an trupele ruseşti se află în Siria, unde lupta de partea dictatorului Assad. Avioanele de război ruseşti au bombardat în mod constant cartiere de locuinţe, spitale, brutării şi pieţe”, – scrie Bild.

De asemenea, Rusia a respins rezoluţia franceză referitoare la Siria, care prevedea încetarea bombardamentelor şi stabilirea unei zonei de interdicţie aeriană în ţară, aminteşte Bild. Nu întâmplător, în timpul votării în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, ţară care a votat împreună cu Rusia împotriva proiectului francez a fost…Venezuela. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *