Actualitate

Bill Gates anunță finalul pandemiei. Când ne vom întoarce la normalitate

Pandemia de coronavirus a apărut la finalul anului 2019 în China. În doar câteva luni, coronavirusul a acaparat întreg globul, provocând sute de mii de decese și infectând milioane de persoane.

La mai bine de un an de la debutul pandemiei, unele țări încă se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de infectări, în ciuda campaiilor de vaccinare anti-covid. În acest context, Bill Gates vine cu noi precizări legate de finalul acestei perioade.

Mai exact, în cadrul unui interviu acordat pentru El Pais, fondatorul Microsoft a vorbit despre revenirea la normalitate și a spus clar și perioada în care vom scăpa de pandemie.

Se pare că acesta este extrem de optimist, însă toate afirmațiile sale sunt făcute pe baza vaccinului anti-covid. Astfel, Bill Gates susține că efectele dramatice ale pandemiei vor fi depășite în curând. În ceea ce privește numărul infectărilor, acesta a subliniat faptul că nu poate spune dacă număru cazurilor va fi redus la zero.

Cu toate acestea, fondatorul Microsoft susține că afacerile vor fi redeschise, iar oamenii se vor putea întoarce din nou la evenimente, doar în cazul în care nivelul vaccinăriii v-a trece de 70%.

„Efectele dramatice ale pandemiei vor fi depășite. Poate vor mai exista zone în lume unde boala va fi încă prezentă. Întrebarea va fi dacă putem duce cazurile spre zero sau va trebui să continuăm vaccinarea intensivă pentru ceea ce ei numesc boală endemică. Nu știm.

Afacerile se vor redeschide, oamenii vor merge la evenimente publice. Nivelul vaccinării trebuie să ajungă la peste 70%”, a declarat Bill Gates, pentru El Pais.

Când ne întoarcem la normalitate

Totodată, Bill Gates, a vorbit și despre tema noilor tulpini de coronavirus. Mai exact, acesta sublinat faptul că în cazul lor va fi necesar un vaccin modificat.

„Dar, din cauza acestor noi tulpini, este posibil să avem nevoie de un vaccin modificat pentru ca acoperirea să fie și mai mare”, a adăugat miliardarul.

În ceea ce privește revenirea la normalitate, Bill Gates suține că până în vara acestui an, lucrurile se vor întoarce treptat la normalitate. El a mai menționat că în țările precum Spania sau Statele Unite, situația s-ar putea întoarce la normal de abia în 2022.

„Până în vara lui 2021, lucrurile vor reveni în mare la normal și până în 2022, în unele țări precum Spania, SUA, situația va reveni aproape total la normal”, a adăugat Gates. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *