Comentariu

Bine ați venit în Moldo…, pardon, Rusia

Suntem o provincie în care propaganda imperialistă rusească continuă să creeze monștri stataliști, o provincie în care guvernanții nu sunt decât niște marionete umile în mâinile Kremlinului. 

Cu ceva timp în urmă, mai mulți deputați din Duma rusească au făcut o vizită în Transnistria. Vizita nu a fost coordonată cu autoritățile de la Chișinău. Probabil din cauză că autoritățile de la Chișinău sunt privite ca niște nimicuri impotente de Kremlin. Ursul nu-și coordonează acțiunile cu păduchii care îl mănâncă, chiar dacă acești păduchi sunt mulți. Mulți dar proști, vorba lui Lăpușneanu. Imaginați-vă că o astfel de vizită ar fi efectuată de oficiali români. S-ar isca un scandal de proporții, iar primul care ar cere explicații ar fi Kremlinul, marele apărător al democrației și independenței popoarelor, marele antifascist cu svastica pe frunte, salvatorul creștinilor din întreaga lume și promotorul binelui stalinist.

Putin, dumnezeul și mântuitorul lichelelor „patriotice” de la noi, și-a decorat recent doi lingăi, chipurile, pentru fortificarea relațiilor de prietenie între cele două state. Să nu uităm însă că pentru țarul rus termenul „prietenie” este sinonim cu termenul „vasalitate”. Ne slujești cu credință, atunci ești prietenul nostru. Ai alte păreri decât cele pe care le impunem noi? Înseamnă că ești fascist, falsificator de istorie, unionist ș.a.m.d. I-aș întreba pe acești făuritori de prietenie interstatală dacă au citit măcar câteva rânduri din Miron Costin, Grigore Ureche, Varlaam, Dimitrie Cantemir, Alexandru Xenopol, Nicolae Iorga, Constantin Stere, Nicolae Bălcescu sau Neagu Djuvara. Așa ca să vadă ambele părți ale monedei adevărului istoric. Nu cred că i-au citit, pentru că tot ce e român e fascist în concepția noilor patrioți, iar adevărul absolut poate fi creat doar de țar.
În acest context, nu ar trebui să ne mire că regiunea separatistă își armonizează legislația cu Federația Rusă, nu ar trebui să ne mire că mâine rubla rusească va deveni moneda oficială a unei bune părți din Moldova. Nici atunci când elevii moldoveni din stânga Nistrului vor fi terorizați și băgați la dubă tot nu ar trebui să ne mirăm. Pentru că suntem o provincie rusească. Cum altfel putem explica că Liga Tineretului Rus ne dă lecții de patriotism și cere retragerea mandatului unui deputat? De ce nimeni nu-i pune la punct pe acești patrioți parveniți? Explicația e una: ca nu cumva să supărăm ursul.

Ajung la concluzia că R. Moldova nici nu merită denumirea de „țară”. Suntem doar o jucărie în mâinile ursului, o spălătorie de bani pentru mafia rusească, un depozit de armament rusesc, o seră de șovini antidemocrați conduși de mașinăria propagandei rusești. Așa că formatul „5+2” pentru rezolvarea conflictului transnistrean mi se pare unul, cel puțin, stupid. Ar trebui să fie „5+1”, pentru că Moldova nu mai are nicio putere de decizie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *