Sănătate

(BINE DE ȘTIUT) Cafeaua la filtru este mai sănătoasă decât cea pregătită la ibric

Boabele de cafea conţin diterpene, substanţe organice din care principalele sunt cafestolul şi kahweolul. Unele studii au arătat că aceste substanţe duc la creşterea uşoară a colesterolului rău (LDL) din sânge. Pregătirea cafelei cu un filtru de hârtie reţine aceste elemente, băutură rămânând aproape fără ele, relatează passionsante.be.

În cafetieră cu filtru de hârtie sau în aparatele cu capsule, cafestolul şi kahweolul dispar aproape complet, aşa încât efectul asupra colesterolului este nesemnificativ. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul cafelei solubile (ness) sau a celei obţinute din concentrat lichid (la automatele de cafea).

Cafetieră cu filtru metalic, precum şi cafeaua grecească sau turcească (la ibric) nu elimina cafestolul şi kahweolul, prin urmare un consum ridicat (de peste cinci ceşti pe zi) poate avea un oarecare impact – limitat totuşi – asupra nivelului de colesterol rău.

Cafeaua espresso nu pune niciun fel de problema. Apă sub presiune ridicată trece rapid prin cafeaua măcinată mărunt, cu care intră în contact foarte puţin timp. Că să se constate o eventuală influenţă asupra colesterolului ar fi nevoie de o cantitate mare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *