Ultima oră

Biserica Ortodoxă din Rusia sugerează organizarea unui referendum pentru interzicerea relaţiilor homosexuale

"Merită probabil discutată această chestiune în societate, având în vedere că puterea este în mâinile poporului", a declarat purtătorul de cuvânt al Bisericii ortodoxe, Vsevolod Ciaplin, într-un interviu acordat cotidianului Izvestia.

"Sunt convins că astfel de relaţii sexuale trebuie complet excluse din viaţă societăţii noastre", a adăugat el.

"Dacă reuşim să facem asta prin mijloace de convingere morală, cu atât mai bine. Dacă ne referim la lege, să întrebăm oamenii dacă sunt pregătiţi pentru asta", a adăugat părintele Ciaplin, sugerând astfel un referendum, fără a pronunţă însă cuvântul.

"Majoritatea poporului, şi nu forţe exterioare, trebuie să definească ce constituie o infracţiune penală la noi", a adăugat acesta, reacţionând la o recentă iniţiativa a unui preot ortodox care a propus explicit organizarea unui referendum pentru reincriminarea actelor homosexuale.

Până în 1993, homosexualitatea era infracţiune în Rusia, fiind pasibilă de închisoare până la 8 ani, iar până în 1999 a fost încadrată în cetegoria bolilor psihice.

Rusia a adoptat anul trecut o lege care sancţionează cu amendă şi închisoare "propagandă" homosexuală în faţă minorilor.  

AFP

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *