Actualitate

Biserică rusă – îngrijorată că noul Cod penal interzice „bătaia moderată” a copiilor

„În cazul în care noua versiune a articolului 116 din Codul penal va intra în vigoare, părinții conștiincioși ar putea fi urmăriți penal (până la doi ani de închisoare) pentru orice utilizare moderată și judicioasă a pedepselor corporale în creșterea copilului. În același timp, după cum rezultă din textul legii, persoanele straine nu vor raspunde penal pentru aceleasi tratamente aplicate copiilor”, – se spune în document.

Biserica Ortodoxă Rusă crede că norma propusă „nu are nicio justificare morală și temei juridic, conținutul său este îndreptat împotriva familiei și a interpretarii drepturilor părinților adoptate în cultura rusă, discriminatorie, contrara principiilor fundamentale ale politicii statutului in materie de familie și nu ia în considerare valorile familiale și morale tradiționale ale societății ruse”. Reprezentatii clerului sustin ca aplicarea practică a inițiativa „va aduce societățiimai mult rău decât bine”.

„Nu există nicio îndoială că copiii ar trebui să fie protejati de actele criminale, indiferent de cater cine ar fi comise, mai ales atunci când vorbim despre violența extrema”, -se mai spune în declarația Bisericii. „Cu toate acestea, nu există niciun motiv real pentru ca acestor crime sa le fie asimilată și utilizarea rezonabilă și moderată de catre părinții iubitori acopii educatie patriotica pedepselor corporale în educația copilului”, – declara Comisia Patriarhală.

Comisia propune excluderea din legislația rusească a oricarei posibilitati de ”urmărire penala a părinților pentru utilizarea rezonabilă și moderată a pedepselor corporale în creșterea copiilor, care nu este dăunătoare pentru sănătatea lor”.

Clericii protesteaza astfel fata de proiectul de lege care prevede ca în cazul pricinuirii copiilor de dureri fizice, dar fara consecințe grave, parintii sa fie supusi unor pedepse administrative. Codul cu privire la contravențiile administrative propune in aceste situatii amendă de la cinci mii la 30 de mii de ruble și arest administrativ pe un termen de la 10 la 15 zile sau muncă în folosul comunitatii pentru o perioadă de la 60 la 120 de ore. În cazul în care infracțiunea se repetă în decurs de un, ea intră în categoria penala, iar parintii risca până la doi ani de închisoare. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *