CSI / Rusia

Biserica rusă nu are nimic de-a face cu Dumnezeu

Astăzi, este important ca Ucraina să pună capăt odată pentru totdeauna tuturor legăturilor cu Rusia și să scape de agenții care încearcă pe cât posibil să pară că nu sunt cine sunt. Iar în ceea ce privește Patriarhia Moscovei, nu ar trebui să fie vorba doar de o interdicție, ci de cazuri penale care ar trebui să fie examinate în instanțe, scrie Artem Bronzhukov, potrivit uatv.ua.

„Și nu este vorba doar de o interdicție a Patriarhiei Moscovei, ci ar trebui să fie un caz penal și ar trebui să fie analizat în instanță. Toți oamenii care au pretins ani de zile că sunt slujitori ai bisericii în mantie, în timp ce, de fapt, erau agenți ai agresorului, ar trebui să fie pedepsiți în mod corect și, cel mai important, legal”, a spus el.

Politologul a subliniat că biserica rusă nu are nimic de-a face cu Dumnezeu.

„Unii oameni nu au ținut în mod deosebit să facă paralele între biserica ucraineană și cea de la Moscova. Dar astăzi există o mulțime de cazuri care pot fi aduse ca exemplu și pentru a demitiza miturile despre biserica rusă. Nu are nimic de-a face cu Dumnezeu. Este vorba doar de promovarea narațiunii rusești despre „lumea rusă”, este vorba de adăpostirea infractorilor. Ne putem aminti de teroristul brazilian Luswarga, care a luptat pentru așa-numita „RPD” și care s-a ascuns apoi în Lavra Pechersk din Kiev. Și le mulțumesc patrioților ucraineni care l-au găsit acolo”, a adăugat Bronzhukov.

De asemenea, în opinia sa, trebuie să se lucreze cu oamenii în ceea ce privește educația și iluminarea.

„Dacă noi, astăzi, la nivel de stat, ne vom angaja într-o politică de educare a oamenilor despre biserică, pentru a îndruma și explica de ce astfel de decizii sunt luate de stat, cred că nimeni nu va mai avea astfel de gânduri. Să ne amintim perioada de dinaintea invaziei rusești la scară largă, în Mariupol și Harkov existau oameni care credeau că, în principiu, Rusia era un prieten și un aliat. Dar după ce bombele rusești au început să distrugă civili, să nimicească cartiere întregi și să arate că poziția lui Putin nu are nimic de-a face cu prietenia, alianța și umanismul. Același lucru ar trebui să fie tradus în biserică și explicat oamenilor. Sunt sigur că astăzi nimeni din Ucraina nu mai are speranțe de a se împrieteni cu Rusia, cu excepția agenților deschiși, care de foarte multe ori sunt doar reprezentanții Patriarhiei Moscovei”, a rezumat Artem Bronzhukov.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Din pacate, sau din fericire eu am alta parere – Biserica Rusa este condusa direct de PreaSfantul. Biserica Rusa este apropiata de poporul rus.

  2. Titlul articolului e gresit. Religia pe care o raspindesc agentii fsb in rusia nu are nimic cu crestinismul. Ei sunt o secta pseudocrestina care propovaduiesc crima, jaful si ura ca idei centrale. Daca cei care se intituleaza preoti in rusia ar fi fost crestini ei ar fi stiut de poruncile lui Moise dintre care: „Să nu ai alţi dumnezei afară de Mine”, ” Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul”, „sa nu ucizi”, „sa nu furi”, „Să nu mărturiseşti strâmb împotriva aproapelui tău”, „Să nu pofteşti casa aproapelui tău; să nu pofteşti nevasta aproapelui tău, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru care este al aproapelui tău”.

    Pai in „biserica armatei” contruita de shoigu se afla chipiul lui hitler. Ei se inchina la „artefacte” inventate de ei. Iar armata rusa in Ucraina se ocupa cu incalcarea directa a poruncilor lui Moise. Ce face „biserica rusa”? Ii „blagoslovesteste” la incalcarea poruncilor lui Moise si sfinteste armele si rachetele create cu un singur scop: sa omoare pe vecini.

    Asa ca titlul ar trebuie sa se numesca ceva in genul „Secta pseudo-crestina rusa nu are de a face cu Dumnezeu” desi acest titlu ar fi un oximoron

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *