Finanţe

Bitcoin a revenit la nivelul anterior prăbuşirii platformei FTX, de peste 21.000 de dolari pe unitate

Bitcoin s-a menţinut constant la peste 21.000 de dolari pe unitate, în ultimele două zile, revenind peste preţul pe care l-a fost atunci când platforma de tranzacţionare a crimptomonedelor FTX, al lui Sam Bankman-Fried, şi-a început alunecarea către faliment, transmite CNBC.

De luni, bitcoin s-a menţinut în mare parte constant peste 21.000 de dolari pe unitate, fiind cu mult peste preţul său de 20.283 de dolari din 2 noiembrie.

Preţul bitcoin a crescut cu peste 22% în ultimele şapte zile, potrivit datelor CoinMarketCap. Bitcoin a scăzut în aceeaşi proporţie în mai puţin de o zi, între 7 noiembrie şi 8 noiembrie, în timp ce investitorii au încercat să evalueze impactul unui potenţial colaps al FTX şi probabilitatea unui plan de salvare a FTX susţinut de Binance.

Bitcoin a scăzut sub 16.000 de dolari de mai multe ori în săptămânile următoare.

CoinDesk a relatat pentru prima dată despre neregulile de la fondul speculativ al FTX, Alameda Research, pe 2 noiembrie.

Criptomonede de ordinul miliardelor de dolari au început să fie retrase din FTX în câteva zile.

Un potenţial acord de salvare cu Binance s-a prăbuşit pe 8 noiembrie, iar FTX şi Alameda şi-au declarat falimentele pe 11 noiembrie.

În acea perioadă, bitcoin, mult timp cea mai proeminentă şi mai bine capitalizată criptomonedă, a devenit un motiv de îngrijorare pentru investitori.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *