ActualitateEconomie

BlackRock atinge un nou record cu active de 10.500 miliarde de dolari în primul trimestru

Activele BlackRock au atins un record de 10.500 miliarde de dolari în primul trimestru, iar compania de investiţii a înregistrat o creştere de 36% a profitului, deoarece pieţele globale de acţiuni, aflate în creştere, şi-au sporit încasările din serviciile consultanţă în investiţii şi din administrare, transmite Reuters.

Pieţele bursiere globale s-au redresat în primul trimestru, având în vedere aşteptările că marile bănci centrale ale lumii au terminat cu înăsprirea politicii monetare şi vor pivota către reducerea ratelor dobânzilor, contribuind la creşterea activelor gestionate de BlackRock, conform News.ro. Indicele global al acţiunilor MSCI a crescut cu 7,7% în primele trei luni ale anului, în timp ce indicele S&P 500 a crescut cu 10%. Activele administrate de BlackRock au crescut cu 15% în primul trimestru, faţă de un an anterior, în timp ce comisioanele pentru consiliere în investiţii şi din administrare au crescut cu aproape 8,8%, până la 3,63 miliarde de dolari.

”Văd cele mai mari oportunităţi pe care le-am văzut vreodată pentru BlackRock, pentru clienţii noştri şi pentru acţionarii noştri”, a declarat Larry Fink, preşedintele şi CEO-ul companiei, în timpul unei conferinţe telefonice pentru a discuta rezultatele. El a menţionat oportunităţile pentru investitori în domenii precum inteligenţa artificială, anumite pieţe emergente şi necesitatea unei noi infrastructuri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *