CSI / RusiaUcraina

Blinken: „Cererile Rusiei ca Ucraina să ia în considerare noile realități teritoriale sunt inacceptabile și nu permit un proces de negociere”

Secretarul de stat american Anthony Blinken a declarat că Washingtonul consideră inacceptabile cererile Rusiei ca Ucraina să ia în considerare „noile realități teritoriale”, relatează BBC.

Această condiție a fost cea pe care Putin a numit-o drept bază pentru stabilirea unui dialog pașnic într-o conversație cu președintele Turciei, Racep Tayyip Erdogan la începutul lunii ianuarie.

Astfel, potrivit lui Blinken, SUA consideră că o astfel de poziție este contraproductivă.

„Cererile rusești ca Ucraina să recunoască noile realități teritoriale sunt inacceptabile și nu permit un proces de negociere”, a declarat Blinken în timpul unui briefing comun cu ministrul britanic de externe James Cleverley.

Cleverly se afla în vizită la Washington pentru prima dată în calitate de șef al Ministerului de Externe britanic.

Marea Britanie și SUA sunt de acord că cea mai rapidă modalitate de a pune capăt acestui război și de a trece la diplomație este de a consolida poziția Ucrainei pe câmpul de luptă.

Blinken și Cleverley au dat asigurări că țările lor vor continua să ofere Ucrainei tot ceea ce este necesar pentru a contracara cu succes agresiunea rusă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *