Externe

Blinken va vizita Israelul în această săptămână

Secretarul de stat american Anthony Blinken va vizita în zilele următoare Israelul, care a fost atacat de gruparea teroristă Hamas în Fâșia Gaza.

Acest lucru a fost anunțat marți, în cadrul unui briefing, de către purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, scrie CNN.

Potrivit reprezentantului departamentului de politică externă al SUA, Blinken în Israel “va discuta direct cu partenerii noștri israelieni despre situația de pe teren” și va afla cum pot statele să continue să sprijine Israelul.

Blinken este așteptat să călătorească în Israel miercuri și să ajungă joi, 12 octombrie.

“Secretarul de stat așteaptă cu nerăbdare să se întâlnească cu liderii de rang înalt ai guvernului israelian și să continue discuțiile pe care el și președintele le-au avut cu aceștia de la primele atacuri de sâmbătă”, a adăugat Miller.

Anterior, marți, președintele american Joe Biden a susținut o declarație la Casa Albă, în timpul căreia a reafirmat sprijinul Washingtonului pentru Israel și a avertizat, de asemenea, părțile terțe să nu intervină în conflict.

Atacul Hamas asupra Israelului de sâmbătă, 7 octombrie, a fost cea mai mare escaladare a conflictului arabo-israelian din ultimii 50 de ani. Partea israeliană vorbește de peste 1.200 de morți, dintre care peste 900 în Fâșia Gaza.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *