Social

Blocul energetic nr.2 de la Termoelectrica va fi reparat capital

Blocul energetic nr.2 de la Termoelectrica, aflat în funcțiune din anul 1978, va fi supus unor lucrări de reparație pentru a-i menține funcționalitatea și siguranța în exploatare, transmite MOLDPRES.

Potrivit întreprinderii, durata normativă de funcționare a turbinei nr.2, care este de 220 mii de ore, a fost depășită, iar ultima reparație capitală a acesteia a fost efectuată în anul 2016. „Ciclul de reparație capitală constituie 4-5 ani, de la ultima reparație capitală a Blocului energetic nr.2 au trecut 7 ani. Reparația este necesară pentru restabilirea randamentului, prin înlăturarea tuturor defectelor depistate”, a precizat Termoelectrica într-un comunicat de presă.

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a declarat marți, 21 martie, în cadrul unei conferințe de presă că „este imperativ să intrăm în nou sezon de încălzire cu toate blocurile de la Termoelectrica funcționale și că vor fi depuse eforturi ca  reparația Blocului nr. 2 sa fie finalizată în termenii stabiliți”.

Principalele lucrări care vor fi efectuate prevăd reparația capitală a cazanului, schimbarea ecranelor din spate a cazanului, schimbarea elementelor conductei principale de abur a Blocului energetic nr.2, reparația capitală a turbinei, schimbarea elementelor conductelor de abur de presiune înaltă a turbinei nr.2, reparația capitală a generatorului electric, retrasarea conductelor de răcire a generatorului, modernizarea sistemului de control a vibrației și valorilor mecanice a turbogeneratorului nr.2.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *