Politică

(Blog) Alianța PLDM-PCRM &TIMOFTI pune în pericol viitorul european al R. Moldova

„Salut frăţioare. Știi că sunt departe și nu sunt la curent cu politica, n-am timp să urmăresc. Spune te rog în cîteva cuvinte cine s-a unit cu comuniștii şi văd că aici în New York vorbesc moldovenii noştri că se repetă scenariul cu Iurie Roşca.”

Păi, iată prietene. De la o vreme încoace, deputații PLDM votează în tandem cu PCRM mai multe legi. Ultima dată au facut-o pe data de 3 Mai. Atunci ei au votat cîteva legi ce sînt criticate și pînă azi de oficialii Uniunii Europene. Ei spun că acestea sînt anticonstituționale și contravin normelor europene.

La Chișinău, la fel ca și la New York se discută despre această „alianță” a PLDM-ului condus de Filat cu PCRM-ul lui Voronin. Deși, ei neagă vehement acest lucru, acțiunile lor vorbesc contrariul. Defapt, eu nu văd o problemă atunci cînd deputații indiferent de culoarea lor politică votează în comun anumite legi care sînt în beneficiul poporului și al țării. Dar, în acest caz legile respective au fost votate doar cu scop de răzbunare și interes de partid, de asta și partenerii europeni au reacționat critic.

Personal, cred că este o înțelegere între Filat și Voronin cu atît mai mult că acum Voronin se arată împotriva demiterii lui Timofti (despre care se spune că este docil lui Filat): „Noi nu l-am ales, nu noi îl vom demite”, a spus acesta. Plus, el susține încontinuare faptul că Timofti a devenit Președinte de țară în mod ilegal și mă întreb de ce oare acum Voronin trece așa ușor peste asta? Totodată, demiterea Președintelui ar accelera provocarea alegerilor anticipate, lucru la care comuniștii asperă atît de mult, dar nici pentru asta ei nu insistă asupra revocării. Deci, este vorba de „harbuz” la care s-a alăturat și Timofti.

Această „alianță”, după cum spune și prietenul meu de la New York, poate repeta situația lui Iurie Roșca și a PPCD-ului. Și, de această dată riscul cade pe PLDM și Filat. Pînă atunci însă, aceștea vor avea grijă să distrugă viitorul european al țării, lucru de care deja ne-am convins. Poate, e spus prea dur …

vieru.eu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *