Economie

(BLOG) Legalizarea contrabandei

Să nu credeți că întrebarea este chiar atât de tâmpită, unii ar spune da, așa cum au făcut-o în cazul proiectului ce vizează decriminalizarea contrabandei. Și de fapt aceasta este întrebarea pe care vreau s-o adresez Ministerului Finanțelor și lui Vlad Filat personal.
Reieșind din ce concepție de luptă cu corupția, PLDM în frunte cu săracul șef de la Vamă, Tudor Balițchi, cere substituirea pedepsei penale cu cea administrativă pentru contrabandă, eu chiar pun sub semnul întrebării integritatea celor care au susținut proiectul, dar mai ales a celui care l-a propus.

Trebuie să fii tare limitat ca să abordezi o problemă atât de gravă cum e contrabanda doar din punctul de vedere al veniturilor la buget. Repet, oare criminalii trebuie iertați, dacă prin asta vom strânge muuuuulți bani pentru pensii, reparația școlilor, salarii?
De asemenea, cine are acasă haine, mâncare și alte lucruri, rog să le donați șefului de la Vamă care a declarat în 2011 un imobil în Chişinău, estimat la 1500 lei şi un teren pomicol în Vadul lui Vodă estimat la 1239 lei, deși este acționar a patru firme.
Și acum vă întrebați de ce 50% din cetățeni nu susțin parcursul european al Moldovei? Cu așa proiecte, și mai ales cu așa șefi, nici eu nu-l susțin.

Andrei Fornea

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *