Actualitate

(BLOG) Un partid cu şapte feţe şi fără nici un obraz…

Ieri, fără să roșească, foștii colegi de guvernare, au hotărât să se răzgândească și să revină la modificările făcute acum trei săptămâni, încercând astfel să evite o nouă rușine politică, având în vedere faptul că am contestat „isprava” lor legislativă la Curtea Constituțională.

Monumental, Vladimir Vasilievici Filat, liderul răzgândiților a declarat: „Categoric, plafonare nu trebuie să existe !”.

După această nouă răzgândire politică (a se vedea celebrele răzgândiri verzi din mai 2013, din timpul idilei intempestive PCRM—PLDM, atunci când Constituția a fost folosită de guvernanții lunii mai pe post de preș), liberal-democrații pot să-l detroneze pe colegul lor de „Coaliție pentru încălcarea Constituției”, campion en-titre la răzgândit politic (a se vedea răzgândirea elucubrantă privind denumirea limbii române: „M-am răzgândit. Ştiinţific nu mai este limba română, cum spuneam anterior, ci limba moldovenească”).

Schimbarea neașteptată a campionului la răzgândit politic poate crea mari probleme în interiorul arcului guvernamental, mai ales că suntem în an electoral și fiecare „realizare” de acest gen trebuie cuantificată cu atenție și vândută de către guvernanți electoratului (fortificând tranzacția cu orez și macaroane).

Procesul legislativ nu este un joc politic, precum îl percep unii legislatori ocazionali și pasageri, este un act de maximă seriozitate, pentru că de competența și (i)responsabilitatea deputaților depinde viața și bunăstarea cetățenilor noștri. Studiul atent al politicii bugetar-fiscale ne demonstrează că există cel puţin 5—7 prevederi neconstituţionale. Să vedem, liberal-democraţii se vor răzgândi tot de atâtea ori?

P.S. La ultima rubrică (punctul 2.48) a Anexei la Legea 93-XIV din 15 07 1998, privind patenta de întreprinzător, sunt prevăzute patentele pentru „Păstorit”, adică pentru ciobani.

Am verificat la FISC, în ultimii ani nu prea au fost solicitate astfel de patente, poate răzgândiții noștri cu mandat de deputat, au de gând să obțină astfel de patente, mai ales că sunt cele mai ieftine: pentru sate și comune 25 lei/lună, pentru orașe 40 lei/lună, iar pentru Bălți și Chișinău 60 lei/lună și apropo oile nu suferă răzgândire, pentru că ele trebuie hrănite, adăpate, mulse și tunse la timp.

Domnilor deputați liberal-democraţi, Avante !

sursa: munteanu.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *