CSI / RusiaRăzboiUcraina

Blogerii militari ruși se tem că trupele Ucrainei vor traversa Niprul și cer întăriri din Tatarstan și Daghestan

Bloggerii militari ruși avertizează că activitatea forțelor armate ucrainene în estul regiunii Hersonului necesită o prezență sporită a trupelor și echipamentelor militare ruse în zona fluviului Nipru, conform unei analize de marți, 4 iulie, a Institutului de Studii a Războiului (ISW), un think-tank din Washington.

„Bloggerii militari ruși au solicitat pe 2 iulie șefilor republicilor Daghestan și Tatarstan, precum și oficialilor din regiunile Astrakhan, Krasnodar și Primorski, să trimită o flotă de ambarcațiuni în zona liniei frontului din Herson. 10 regimente și brigăzi ruse au nevoie urgentă de sprijin pe cale navală”, conform sursei citate.

Liderul Daghestanului, Sergey Melikov, a răspuns apelului și a ordonat luni transferul unor ambarcațiuni confiscate către forțele militare ruse.

Unii bloggeri au cerut reînființarea „flotei Niprului”, o unitate militară care a fost activă în timpul războaielor ruso-turce, a războiului civil rus și în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Conform acestora, flota ar ameliora semnificativ pozițiile trupelor ruse din Herson. Fostul ofițer rus Igor Girkin a spus că forțele armate ruse au nevoie de bărci, șalupe și toate ambarcațiunile care le pot fi puse la dispoziție pentru a-i ține pe ucraineni cât mai departe de delta Niprului.

Bloggerii militari ruși se tem că forțele Ucrainei ar putea trece Niprul în zona Hersonului și ridică semne de întrebare legate de pregătirea trupelor ruse pentru a-și menține pozițiile

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *