Externe

Bloggerii miliatri ruși „foc și pară” că armata Moscovei nu a tras asupra lui Zelenski în timpul vizitei din Hersonul „rusesc”: „Nu vrem să luptăm cum trebuie”

Bloggerii militari ruși au profitat de vizita făcută de președintele Ucrainei, luni, 14 noiembrie, în Herson pentru a critica armata rusă mai dur decât au făcut-o în timpul retragerii peste Nipru, remarcă Institutul pentru Studiul Războiului în ultima sa evaluare.

Aceștia s-au plâns, în principal, de faptul că Volodimir Zelenski a sosit în oraș și a putut să se deplaseze fără grija unor lovituri rusești și s-au întrebat de ce forțele Moscovei nu au lansat atacuri contra liderului ucrainean.

Un blogger important, Rybar, a spus că acest lucru arată că Rusia nu dorește să câștige războiul și a criticat forțele rusești pentru că i-au permis lui Zelenski să pună piciorul pe „teritoriul rusesc”.

Acesta a postat pe Telegram o fotografie cu Volodimir Zelenski în Herson, adăugând: „Priviți cu atenție această imagine. Președintele Ucrainei stă fără cască și fără vestă antiglonț între gărzile sale în mijlocul orașului Herson. Îl protejau de posibilii provocatori din mulțime. Dar, după toate aparențele, nimeni nu este îngrijorat de un posibil atac cu artilerie sau rachete”.

Ce a scris influentul blogger rus Rybar pe Telegram:

„Deoarece, cu siguranță, nu exista niciunul. La urma urmei, în Izium nu a fost niciunul. Se pare că suntem în stare să facem totul. Dar, în același timp, nu ne dorim.

(…) Astfel de ”performanțe” ale președintelui Ucrainei în Hersonul rusesc sunt o adevărată palmă mediatică.

Suntem mai mult decât încrezători că autoritățile competente au primit informațiile relevante cu privire la viitoarea sosire a importantei persoane din Ucraina în Herson. Și de mai multe ori. Dar cineva de la fața locului trebuie să se fi temut să își asume responsabilitatea pentru lovitură. Cineva aștepta aprobarea. Care nu a venit deloc.

Și nu s-a făcut nimic. Cât timp mai avem de gând să întoarcem celălalt obraz? Multora le place să blesteme armata: Rachetele Iskander își greșesc ținta, flota este găurită și incapabilă, soldații sunt lași. Din punctul nostru de vedere, nu este vorba de acest lucru. Este vorba de lipsa de voință. Nu vrem să luptăm cum trebuie!”, a scris acesta, transmite Hotnews.

Volodimir Zelenski, vizită relaxată în Herson

Luni, 14 noiembrie, președintele Ucraieni a vizitat Hersonul eliberat, el fiind atât de relaxat, în ciuda faptului că se afla atât de aproape de linia frontului, încât a făcut și o glumă: „Am venit pentru lubenițe”.

Moscova s-a mărginit să susțină în continuare că toată regiunea Herson face parte din Federația Rusă. Aceasta, împreună cu alte trei regiuni au fost „anexate” de ruși în luna septembrie după simulacruri de referendumuri.

„Nu vom comenta, ştiţi bine că acesta este teritoriu al Federaţiei Ruse”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al lui Putin Dmitri Peskov, în contextul în care ocupanții ruși s-au retras săptămâna trecută din Herson.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *