CSI / RusiaRăzboiUcraina

Bloggerii ruși dau alerta: Au intrat în panică totală după ce au obținut informații despre atacuri plănuite de Ucraina

Declarațiile oficialilor ruși și ale unor voci importante din spațiul informațional rusesc continuă să sublinieze o neliniște omniprezentă cu privire la eventualele acțiuni de contraofensivă ucrainene, notează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

„Liderul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a remarcat, miercuri, că, imediat ce condițiile meteorologice se vor îmbunătăți în Bahmut, Ucraina va lansa o contraofensivă, care ar putea coincide cu sărbătoarea Rusiei din 9 mai, Ziua Victoriei (comemorarea victoriei sovietice asupra Germaniei naziste din 1945).

Un proeminent blogger de război rus a insinuat că Ucraina ar putea planifica acțiuni de contraofensivă pentru a strica sărbătorile de 9 mai în Rusia.

Invocarea zilei de 9 mai sugerează că spațiul informațional rusesc continuă să acorde o importanță simbolică datelor asociate cu Marele Război Patriotic din Rusia, ceea ce continuă să influențeze discursul privind perspectivele războiului. Retorica tot mai deznădăjduită și panicată emanată de figuri proeminente din spațiul informațional sugerează că acest spațiu informațional rusesc nu a stabilit încă o linie cu privire la modul în care să abordeze temerile semnificative și în creștere cu privire la viitorul apropiat”, a declarat ISW.

Contraofensiva ucrainenilor pare tot mai aproape

Analiștii militari afirmă că este posibil ca Ucraina să lanseze în curând o contraofensivă și că unul dintre principalele obiective ar putea fi străpungerea unui coridor terestru sudic între Rusia și regiunea Crimeea anexată de Rusia.Recucerirea întregii regiuni Herson ar fi un pas important pentru atingerea acestui obiectiv și există semnale că se fac pregătiri în acest sens, inclusiv bloggerii de război ruși admițănd că inamicul și-a creat poziții pe malul estic al Niprului.

Ucrainenii sunt „într-o poziție bună” pentru o contraofensivă împotriva armatei ruse, a declarat miercuri comandantul militar american de rang înalt din Europa în fața unei comisii a Congresului. „Conform modelării pe care am făcut-o foarte atent cu ei, ucrainenii sunt într-o poziție bună”, a declarat șeful Comandamentului European al Statelor Unite, generalul Christopher Cavoli, adăugând că SUA au lucrat cu ei la un posibil atac surpriză. Amintim că, în weekend, ISW a evaluat că finanţatorul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, încearcă probabil să îl convingă pe preşedintele rus Vladimir Putin să treacă în defensivă înaintea unei potenţiale contraofensive ucrainene.

Retorica lui, care în mod greşit a fost interpretată ca un apel la încetarea războiului, vizează de fapt să determine o îngheţare a conflictului, o pauză care să permită o refacere a forţelor puternic slăbite ale Moscovei.

Recent, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a părut să le sugereze compatrioţilor săi că aşteptata contraofensivă ucraineană este iminentă, cerându-le să rămână uniţi şi să se mobilizeze, subliniind că linia frontului este prioritatea numărul unu, că atenţia se concentrează pe apărare şi că sunt pregătite noi forţe „care îşi vor dovedi valoarea pe front”. Bogdan Krotevici, comandantul interimar al Regimentului Azov, a afirmat zilele trecute că forțele ucrainene ar putea chiar încerca să captureze orașe mici rusești în timpul viitoarei sale contraofensive.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *