CSI / Rusia

Bloggerii ruși nu mai cred cifrele oficiale ale Moscovei. Ce tactică folosește regimul putinist pentru a băga sub preș problemele mobilizării

Primele decese ale trupelor rusești mobilizate stârnesc noi critici la adresa comandamentului militar rus, notează Institutul pentru Studiul Războiului în cea mai recentă analiză, transmite Hotnews.

Bloggerii militari ruși pro-război susțin că numărul de morți și răniți în rândul militarilor mobilizați în urma ordinului dat de Vladimir Putin la 21 septembrie este probabil mai mare decât cel oficial din cauza lipsei de pregătire, echipamentului, coeziunii a unităților și comandanților.

Presa rusă a relatat că cinci militari mobilizați din Celeabinsk au murit deja în lupte în Ucraina, la doar trei săptămâni după mobilizarea parțială.

Joi, 13 octombrie, unul dintre bloggeri a scris că desfășurarea dezordonată a acestor trupe în Ucraina va ”duce la 10.000 de morți și 40.000 de răniți în rândul lor până în februarie 2023”.

Campania de mobilizare nu va produce suficient personal rus pregătit de luptă pentru a influența cursul războiului pe termen scurt, afirmă ISW.

De asemenea, experții notează că Kremlinul a continuat modelul său general de a liniști temporar comunitățile naționaliste prin efectuarea de lovituri de ripostă cu rachete asupra Ucrainei, într-un efort de ”a devia de la problemele persistente de mobilizare”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *