Bună Dimineața

Bodyguarzii instituțiilor de stat

Această temere este motivată de necesitatea acută a unor reprezentanți ai presei de a face știri „bombă”, de scoaterea din context a anumitor declarații, dar și de faptul că oamenii nu vor să apară într-o lumină proastă dând un răspuns de râsul găinilor. 

Totuși, când vine vorba despre întrebări date serviciilor de presă ale diferitor instituții, ne place să credem că ofițerii, fiind, ca și oricare jurnalist, în slujba poporului, reacționează de fiecare dată prompt și oferă toate informațiile necesare. Dar nu e tocmai așa.

Republica Moldova are carențe grave la acest capitol. Cel mai ușor ar fi să acuz anume ofițerii de presă. Însă, unele coincidențe mă motivează să-i compătimesc. Răspunsurile lor întârzie de fiecare dată când li se cer informații care nu doar ar incomoda anumiți oficiali, ba chiar ar porni un șir lung de revolte în rândurile populației. Astfel, ei, pentru a-și păstra locul de muncă, trebuie să fie mai mult decât atenți și să facă politicos pe ocupații atunci când jurnaliștii le dau întrebări „complicate”.

Aștept mai mult de o săptămână să primesc detalii despre Reședința de Stat, despre câți bani se investesc în întreținerea ei și altele. Serviciul de presă al Cancelariei de Stat m-a amânat de două ori săptămâna trecută, iar la ultima scrisoare nici nu mi s-a răspuns. Mai mult, când am întrebat cât timp va trebui să aștept răspunsul mi s-a spus că este posibil să dureze chiar și o lună, în funcție de dificultatea obținerii informațiilor.

Culmea e că acum, în urma acestui text, eu risc nu doar să rămân fără răspuns, dar și să aștept o veșnicie alte informații de care aș avea nevoie ulterior. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *