Politică

Bogdan Aurescu susține că declarațiile Maiei Sandu cu privire la planurile Rusiei de a destabiliza situația în R. Moldova „trebuie tratate cu seriozitate”: „România a susţinut, susţine şi va continua să susţină stabilitatea Republicii Moldova”

România a susţinut, susţine şi va continua să susţină stabilitatea Republicii Moldova în mod concret şi solidar, pe toate dimensiunile, a afirmat marți, 14 februarie, de la sediul Organizației Națiunilor Unite, ministrul de Externe de la București, Bogdan Aurescu.

Șeful diplomației române s-a aflat marți la New York pentru a participa, în calitate de vorbitor principal, la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU pe tema „Ameninţări la adresa păcii şi securităţii internaţionale: creşterea nivelului mărilor şi oceanelor – implicaţii pentru pacea şi securitatea internaţionale”, potrivit Ziarul Național.

În context, Aurescu a avut și o întrevedere bilaterală cu secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, subliniind că declaraţiile foarte recente ale preşedintelui Republicii Moldova, care s-a referit la planuri ruseşti de destabilizare a statului vecin, trebuie tratate cu toată seriozitatea.

Șeful diplomației de la București „a arătat că România a susţinut, susţine şi va continua să susţină stabilitatea Republicii Moldova în mod concret şi solidar, pe toate dimensiunile, inclusiv în actualul context, precum şi integrarea sa în Uniunea Europeană”, potrivit unui comunicat MAE.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat luni că Rusia plănuiește să implice diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, care să atace instituții ale statului și să ia ostatici, subliniind că „prin acțiuni violente mascate sub proteste ale așa-numitei opoziții, ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău”.

Evaluările Maiei Sandu au fost făcute publice la câteva zile după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a transmis celor 27 de șefi de stat sau de guvern din Uniunea Europeană că Ucraina a interceptat planurile serviciilor secrete rusești de a distruge Republica Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *