Actualitate

Bogdan Zumbreanu a menționat prioritățile în lupta împotriva corupției. Ce program și-a propus noul șef CNA

 „Am spus că vreau ca CNA să intervină pe zona unde sunt adevăratele focare ale corupţiei. Să combatem corupţia sistemică, cea care generează corupţia mare. Să coborâm în subsolul fenomenului ca să putem stârpi, din temelie, tot ce generează corupţia de milioane, tot ce intoxică societatea şi ne îmbolnăveşte, pentru încă mulţi ani, generaţia tânără. Corupţia în sănătate, educaţie, vamă, poliţie, administraţie locală, etc.. Aici trebuie să ne implicăm mai profund”, afirmă Zumbreanu.

Totodată, noul director CNA menționează că nu va sta departe nici de cazurile de corupție mai mari, care în ultima perioadă s-au intensificat, datorită implicării mai active a Procuraturii Anticorupție și CNA.

„Cele două instituții au deja o direcţie definită pe subiectul corupţiei mari şi nu vor renunţa la el. În viziunea mea, în goana după capetele mari, cerută insistent și de societate, s-a neglijat un segment al societăţii care continuă să se confrunte cu fenomenul corupţiei zi de zi. Cum am mai zis, CNA îşi va spori prezenţa în zona de unde izvorăşte marea corupţie, iar asta nicidecum nu înseamnă că CNA şi procurorii nu vor avea dosare mari. Nu e suficient să arestezi un șef de instituție, pentru că mai apoi schema corupțională se reface, iar pentru ca acest lucru să nu aibă loc trebuie să lucrăm la baza ei, așa încât să nu se mai refacă. Iată CNA asta trebuie să facă, să lucreze mai intens și la baza acestor fenomene care produc corupția, inclusiv corupția mare”, a conchis Zumbreanu.

Realitatea.md amintește că ieri Parlamentul a votat candidatura lui Bogdan Zumbreanu în funcția de director CNA, după ce a actualului șef a expirat la 25 octombrie curent.

Sursa: Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *