Film

Bollywood si Hollywood luptă împotriva pirateriei

Motion Picture Association of America (MPAA) si marile studiouri indiene s-au alaturat aliantei, deoarece amenintarea pirateriei le-a afectat incasarile. Potrivit reprezentantilor MPAA, DVD-uri piratate ajung pe piata indiana inca inaintea lansarii oficiale a peliculelor, scrie NewsIn.

Regizorul indian Yash Chopra spune ca industria cinematografica indiana pierde milioane de dolari in fiecare an din cauza pirateriei. India se numara printre primele zece tari din lume cele mai afectate de aceasta infractiune.

Reprezentantii industriei cinematografice indiene spun ca este nevoie de ajutorul guvernului pentru a implementa reguli stricte pentru a preveni ca oamenii sa mearga in cinematografe cu aparate de inregistrare.

Printre studiourile indiene care se alatura aliantei se numara UTV Motion Pictures, Reliance Big Entertainment si YashRaj Films.

Un studiu realizat de Consiliul de Business al SUA si de compania de consultanta Ernst and Young arata ca consumatorii Indieni cumpara 700 de milioane de DVD-uri ilegale anual, costand industria cinematografica aproape un miliard de dolari.

Sursa: 9am

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *