CSI / Rusia

BOMBĂ: “Președintele” IANUKOVICI A VÂNDUT UCRAINA lui PUTIN. OFICIALII NEAGĂ. OPOZIȚIA SPUNE că ACORDUL E PARAFAT

Informația fost făcută publică de editorul The Economist, Edward Lucas, citând surse proprii.

"Am auzit că Ianukovici în Soci au semnat astăzi un acord strategic cu Rusia, care include 5 miliarde de euro, inclusiv plăți anticipate, prețul gazelor naturale scade la 200 dolari USD, plus un acord cu privire la aderarea la Uniunea Vamală " , – a scris pe Twitter lui Lucas .

În plus , Ianukovici va primi de la 15 miliarde dolari Putin.

Potrivit acestuia, detaliile au fost elaborate la Moscova , " guvernele occidentale sunt șocate."

Autorul a mai precizat că V. Putin nu va rata momemntul pentru a-și arăta public victoria. Autoritățile din Ucrina s-ar putea să recurgă la violențe contra protestatarilor.

OFICIAL NU AU SEMNAT NIMIC

Moscova şi Kievul nu au ajuns la un acord cu privire la reducerea preţurilor la gazele ruseşti sau la aderarea Ucrainei la Uniunea Vamală, condusă de Moscova, a declarat sîmbătă Dimitri Peskov, purtătorul de cuvînt al preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează REUTERS, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Oficialul rus a afirmat că Vladimir Putin şi omologul său ucrainean Viktor Ianukovici s-au întîlnit vineri la Soci, în sudul Rusiei, unde liderul de la Kiev a făcut o escală după vizita efectuată în China. Potrivit lui Peskov, cei doi lideri au discutat despre "cooperarea în domeniul energetic"

"Niciun acord final nu a fost încheiat", a afirmat Peskov.

În contextul apropiatei reuniuni de la Moscova a Comisiei interguvernamentale Rusia-Ucraina, cei doi preşedinţi "au discutat despre posibila continuare şi dezvoltare a cooperării în sectoarele industrial şi tehnologiilor avansate, în special în construcţia de avioane şi nave, şi în domeniul explorării spaţiale", a spus Dimitri Peskov.

"Putin şi Ianukovici au mai discutat în legătură cu starea actuală şi perspectivele cooperării bilaterale în domeniul monetar-financiar", a adăugat reprezentantul Kremlinului.

Opoziția susține că Ianukovici a parafat acordul, dar s-a temut să-l semneze

Potrivit informațiilor noastre, proiectul privind un acord asupra parteneriatului strategic (cu Rusia, n.r.) este pregătit, el a fost parafat, dar Ianukovici nu a îndrăznit să îl semneze’, a declarat Arseni Iațeniuk, unul dintre liderii opoziției ucrainene, cu ocazia unei conferințe de presă la Kiev.

El intenționează să facă acest lucru la 17 decembrie’ la Moscova, unde este programată la acea dată o reuniune a Comisiei interetnice ruso-ucrainene, a precizat Iațeniuk, potrivit căruia documentul prevede mai ales aderarea Ucrainei la Uniunea Vamală.

Semnarea unui acord asupra creării unei noi Uniuni Sovietice va conduce la scindarea țării’ și va provoca manifestații de protest ‘de o mult mai mare anvergură’ comparativ cu cele care au reunit în ultimele zile mii de persoane pe străzile Kievului, a avertizat el. ‘Viktor Ianukovici nu are nici dreptul, nici puterea de a semna un acord privind aderarea Ucrainei la Uniunea Vamală în numele poporului ucrainean‘, a subliniat opozantul.

Viktor Ianukovici a efectuat vineri o scurtă vizită în Rusia pentru a discuta cu omologul său rus Vladimir Putin despre un ‘parteneriat strategic’ între Kiev și Moscova după suspendarea Acordului de asociere cu UE. ‘

Sursa: Argumentua.com / Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *