Actualitate

BOMBĂ! Rușii îl acuză pe Igor Dodon de rusofobie

Zatulin a declarat că punctele comune de trecere şi control, instituite la hotarul dintre Transnistria şi Ucraina, a fost făcută "pentru a bloca republica moldovenească nistreană". "La acest subiect – a adăugat sursa citată – toate instituțiile Republicii Moldova, inclusiv președintele Dodon"

Oficialul rus a reamintit și inițiativa anunţată de președintele Parlamentului Andrian Candu cu privire la estimarea costurilor ocupării Transnistriei de către Federația Rusă.

„Pentru ocupația sovietică el (Candu – n.red) până când nu ne dă nota de plată, dar se mai gândește. Dar iată pentru pacificatori, care au oprit vărsările de sânge, ne propune să le plătim”, a mai spus Zatulin.

Amintim că președintele Parlamentului Andrian Candu a anunțat despre intenția Republicii Moldova de a angaja o companie juridică internațională, care să estimeze pagubele ocupației ruse în Transnistria, precizând că pacificatorii ruși sunt, de fapt, o „forță de ocupație”.

Drept reacție, Rusia a spus că Republica Moldova trebuie să plătească pentru "pacificatorii" ruși care "menţin pacea" în regiunea separatistă din stânga Nistrului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *