Externe

Bombardamente puternice în timpul nopții la Harkov. Ucrainenii acuză că au fost lovite zone rezidențiale și sunt pierderi serioase printre civili

Nouă persoane, între care un bebeluş de cinci luni, au murit, joi, în Harkov, în timpul unor “bombardamente intense” în zone rezidenţiale din apropiere de centrul oraşului, potrivit lui Oleg Sinegubov, şeful administraţiei militare regionale din Harkov.

Printre cei ucişi se numără “o familie care pur şi simplu mergea pe stradă – un bărbat îşi ducea bebeluşul de cinci luni şi a murit în timp ce îl ţinea în braţe. Mama bebeluşului este grav rănită şi este în spital acum”, a spus Sinegubov.El a descris şi artileria folosită şi a afirmat că ţintirea zonelor rezidenţiale din al doilea oraş ca marime din Ucraina ar putea avea ca scop doar “terorizarea” localnicilor.

“Duşmanul a bombardat cu MLRS (sistem lansator de rachete multiple – n.r.) Smerch şi Uragan şi cu artilerie, modificare care este stabilită de experţii noştri militari. Conform datelor disponibile, bombardamentele au venit din nordul regiunii, unde trupele noastre îşi menţin poziţiile şi împing încet duşmanul spre graniţă. Aceasta este o zonă exclusiv rezidenţială, deci scopul acestui bombardament poate fi doar terorizarea localnicilor”, a spus el.

Oficialul a adăugat că districtele Shevchenkivskyi şi Kyivskyi au fost cele “bombardate intens”. El a spus că, pe lângă cei ucişi, 19 persoane au fost rănite, între care un copil de nouă ani.

“La acest moment forţele noastre armate îşi menţin ferm poziţiile şi nu se pune problema unei posibile capturări a oraşului Harkov”, a spus el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *