Bomboane cu iz rusesc sau cum te poate mânia o ciocolată
Or, cel puțin așa înțeleg numele ciocolatei „Furor”, care, dacă luăm explicația acestui cuvânt din DEX, înseamnă „o stare paroxistică, reprezentând gradul cel mai înalt de iritabilitate”…
Sau poate aceste bomboane, glasate în ciocolată, nu au aromă de plombir, ci de rusisme, în capcana cărora „cad” multe întreprinderi din Moldova, de decenii întregi. Companiile care se respectă, însă, înainte de a lansa un produs cu o anumită denumire, analizează cu atenție impactul respectivei denumiri asupra consumatorului și pieței, în general. Bunăoară, nu cred că producătorii și-ar dori ca dulciurile lor să provoace iritabilitate și nervozitate în rândul oamenilor.
Magnatul american Warren Buffett spunea, de altfel, că este nevoie de 20 de ani pentru a construi o reputaţie şi cinci minute pentru a o strica.
Așadar, dragi producători autohtoni, care sunteți de mai mult de jumătate de secol pe piață, nu ne „furați” răcuşorii, fulguşorii, licuricii, nouraşii, pentru că aceste bomboane nu ispiteau doar pentru gust, ci și pentru denumirile lor românești, inspirate parcă din poveștile copilăriei. Cred că nimeni nu-și dorește bomboane cu iz rusesc sau ciocolate „mânioase”…