Culinar.md

Borcanul potrivit pentru murături

Dacă ai o familie mică, care nu mănâncă multe murături, câteva borcane îţi vor ajunge pentru toată iarna. Dacă însă sunteţi iubitori ai acestui tip de conserve, pregăteşte murături în borcane şi bidoane pe care le foloseşti special pentru asta. Nu te arunca să dai bani degeaba pe legume şi fructe fără a te asigura că ai recipientele potrivite în care le vei păstra. Dacă nu ai borcane şi te pregăteşti să mergi la magazin să le cumperi, trebuie să ai în vedere două aspecte foarte importante:

Cumpără borcane cu capac închis etanş
Atunci când te apuci de umplut cămara cu borcane pentru iarnă trebuie să ştii că toate recipientele pe care le cumperi pentru murături trebuie să aibă capace care se închid etanş. Închiderea etanşă a capacului este foarte importantă pentru că, odată cu pătrunderea aerului, conţinutul se poate altera.

Ai grijă la zgârieturi şi defecţiuni
Înainte de a cumpăra sau refolosi vasele pentru murături, verifică-le bine. Ai grijă să nu fie zgâriate, fisurate, crăpate, ciobite sau murdare. Nu cumpăra recipiente care au puncte de plastic deformate sau diferite bule cu aer. Aceste vase ar putea ceda din cauza presiunii.
După ce te-ai asigurat că în bucătăria ta se găsesc toate ingredientele necesare pentru murături, apucă-te de treabă şi asigură-te că peste iarnă vei avea în cămară mult doritele borcane cu murături.

(M. T.)
Timpul.Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *