Social

Boris Gîlca, revoltat de răspunsul Ministerului Mediului: „Un răspuns evaziv și stângaci”

În perioada epidemiologică, poluarea atmosferică agravează și complică evoluția infecțiilor respiratorii – atât la copii, cât și la adulți, consideră șeful Direcției generale asistență medicală și socială din cadrul primăriei Chișinău, Boris Gîlca, care s-a arătat indignat de răspunsul Ministerului Mediului la interpelarea municipalității, potrivit Realitatea.md.

„Un răspuns evaziv și stângaci, fără a menționa cauza principala și evidentă: producerea energiei termice la CET-uri prin arderea păcurii”, notează Gîlca, referindu-se la remarca Ministerului, potrivit căruia depășirea semnificativă a poluării este condiționată și de nivelul ridicat a traficului rutier din unele sectoare ale Capitalei.

Potrivit lui, traficul rutier din municipiul Chișinău ar fi pe ultimul loc în lista cauzelor de poluare atmosferică.

„În Chișinău avem tot mai mult transport electric (troleibuze noi și mașini electrice), iar poluarea a apărut în timpul vacanței școlare și universitare, când avem (foarte evident!) mult mai puțin trafic în Chișinău!”.

De asemenea, el a făcut trimitere la indicele prost al calității aerului din alte zone, din afara Chișinăului, unde traficul rutier este mult mai mic.

„Referitor la indicele prost al calității aerului în alte zone în afara Chișinăului – „întrebare de la un prieten”: dacă Ministerul Mediului cunoaște pentru ce au acordat autorizație Uzinei Metalurgice de la Râbnița și cum monitorizează Guvernul de la Chișinău emisiile de la Râbnița?”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *