Externe

Boris Johnson confirmă încheierea condiţionată a carantinei naţionale din Anglia, pe 2 decembrie

”Pentru prima dată de când a început acest virus nenorocit, putem vedea o cale de ieşire din pandemie. Ştim în inimile noastre că anul viitor vom reuşi”, a spus premierul în timpul prezentării ”Planul său de iarnă.”

Johnson a anunţat că Anglia va reveni la un sistem de restricţii pe trei niveluri, cu diferite grade de reguli impuse zonelor din ţară, în funcţie de numărul de infecţii cu coronavirus. Cu toate acestea, el a subliniat că nivelurile vor fi mai stricte decât înainte de a doua carantină.

”Mă tem că recomandările ştiinţifice sunt că pe măsură ce ieşim din carantină, nivelurile trebuie să fie mai dure”, a adăugat el. Johnson a spus că speră să anunţe joi ce zone vor intra sub incidenţa acestor niveluri.

Magazinele, sălile de sport şi saloanele de coafură vor fi lăsate să se redeschidă atunci când restricţiile vor fi ridicate şi vor putea fi reluate sporturile în aer liber.

În nivelul 1, oamenilor li se va spune să limiteze călătoriile şi să lucreze de acasă acolo unde este posibil. În nivelul 2, barurile şi restaurantele vor putea servi alcool numai alături de o masă substanţială.

Bazele sportive de interior şi în aer liber din regiunile cu niveluri 1 şi 2 vor putea permite ”un număr limitat” de spectatori, în timp ce ”evenimentele de afaceri” vor putea fi reluate.

În nivelul 3, firmele de ospitalitate cu activităţi în interior vor rămâne închisee, cu excepţia livrărilor pentru acasă şi toate sălile de divertisment în spaţii închise vor fi închide.

În cazul în care barurile şi restaurantele vor putea fi deschide, ultimele comenzi vor fi preluate din 2 decembrie până la ora 22:00, cu închidere la ora 23:00.

Johnson a spus că guvernul va întări ”capacitatea de acţiune” a autorităţilor locale, oferindu-le noi competenţe pentru a opri activitatea firmelor.

Johnson a anunţat, de asemenea, ceea ce a numit ”un program major de testare comunitară” pentru zonele din nivelul 3.

"Dacă funcţionează, ar trebui să le putem oferi celor care testează negativ perspectiva unor restricţii mai puţine", a spus Johnson, adăugând că persoanele care au avut teste cu rezultate negative ar putea să se întâlnească în anumite locuri cu alţii care au avut şi ei rezultate negative.

Planurile oficiale de Crăciun sunt încă în curs de stabilire cu liderii din fiecare administraţie descentralizată (Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord), a spus Johnson. El a adăugat că va fi un „Crăciun special, limitat în timp”.

„Nu pot spune că Crăciunul va fi normal anul acesta. Într-o perioadă de adversitate, timpul petrecut cu cei dragi este şi mai preţios pentru oamenii de toate credinţele”, a spus Johnson.

Cu toate acestea, prim-ministrul a spus că naţiunea nu îşi permite „să renunţe prudenţă şi să permită virusului să se extindă din nou, obligându-ne pe toţi să revenim în carantină în ianuarie”.

Familiile vor trebui să se gândească cu atenţie la riscul de a se întâlni cu rude în vârstă, a spus el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *