Război

Borrel despre atrocitățile rusești din regiunea Harkov: Este o crimă de război, nu va exista impunitate (Foto)

Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell, a comentat atacul rusesc asupra satului Groza din regiunea Harkov, care a ucis 51 de civili.

Înaltul diplomat al UE a calificat lovitura rusă asupra regiunii Harkov drept “un alt atac dezgustător asupra civililor nevinovați, pe lângă atacurile zilnice fără discriminare ale Rusiei în apropierea liniei frontului, pe care continuă să le efectueze zilnic”.

“Atacurile deliberate asupra civililor sunt crime de război. Conducerea Rusiei, toți comandanții, autorii și complicii acestor atrocități vor fi trași la răspundere. Nu va exista impunitate pentru crimele de război”, a subliniat Borrel.

El a confirmat, de asemenea, sprijinul UE pentru Ucraina și a adăugat că UE apreciază foarte mult puterea, curajul și rezistența poporului ucrainean.

Reamintim că joi după-amiază, trupele rusești au bombardat o cafenea-magazin din satul Groza din regiunea Harkov. Potrivit datelor preliminare, localul a fost lovit de o rachetă “Iskander” Ca urmare, 51 de persoane au fost ucise, inclusiv un băiat de 6 ani, iar alte șase au fost rănite.

Acesta este cel mai agresiv atac al Federației Ruse în Harkovici de la începutul războiului. Șeful Ministerului de Interne, Ihor Klymenko, a declarat că la cafeneaua-magazin era organizat un priveghi, la care a participat aproape o treime din sat (conform recensământului, acolo sunt 330 de locuitori).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *